petri.uusikyla(at)frisky.fi +358 40 5777 516

Suomen Arviointiyhdistys ry

Suomen Arviointiyhdistys ry (SAYFES: Suomen Arviointiyhdistys ry, Finnish Evaluation Society) on vuonna 1999 perustettu monialainen riippumaton arviointialan rekisteröity yhdistys. Sen päämääränä on dynaamisen, oppivan ja kansainvälistyvän arviointikulttuurin vahvistuminen julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toiminnassa.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää arviointitoimintaan ja -tutkimukseen liittyvää osaamista Suomessa tarjoten erilaisia käytännön ja teorian näkökulmia arviointiin. Tarkoituksensa toteuttamiseksi se järjestää kotimaisia ja kansainvälisiä seminaareja, keskustelufoorumeita, metodityöpajoja ja muuta toimintaa.

Yhdistys verkottaa toisiinsa kansallisia ja kansainvälisiä arvioinnin tekijöitä, tutkijoita, tilaajia ja hyödyntäjiä. Yhdistys on myös Tieteellisten seurain valtuuskunnan jäsenyhdistys.

Yhdistyksen jäsenet ovat eri tieteenalojen edustajia sekä kunta- ja valtionhallinnon virkamiehiä, järjestöjen edustajia, arviointikonsultteja sekä yhteisöjäseninä arviointiorganisaatioissa. Vuoden 1999 lopulla perustetun yhdistyksen jäsenet ovat eri tieteenalojen edustajia sekä kunta- ja valtiohallinnon virkamiehiä, järjestöjen edustajia, arviointikonsultteja sekä yhteisöjäseninä arviointiorganisaatioita. Yhdistys toimii EES:n (European Evaluation Societyn), NESE:n (Network of Evaluation Societies in Europe), IOCE:n (International Organization for Cooperation in Evaluation) sekä pohjoismaisten kansallisten arviointiyhdistysten suomalaisena kumppanina.

Vuosikokouksessa valittu yhdistyksen hallitus vuodeksi 2018

Hallituksen puheenjohtaja: toimitusjohtaja Petri Uusikylä, Frisky & Anjoy Oy

Hallituksen varsinaiset jäsenet:

arviointipäällikkö Nina K. Hietakangas, Sininauhaliitto

TkT Kirsi Hyytinen, VTT

tiedeasiantuntija Kaisa Lähteenmäki-Smith, Valtioneuvoston kanslia, Politiikka-analyysiyksikkö

opetusneuvos Anu Räisänen, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus KARVI

erityisasiantuntija Maria Salenius, Suomen Kuntaliitto

johtava tutkija Riitta Seppänen-Järvelä, Kela

Hallituksen varajäsenet:

neuvotteleva virkamies Johanna Nurmi, valtiovarainministeriö

erityisasiantuntija Mervi Aalto-Kallio, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry

dosentti Liisa Horelli, Aalto-yliopisto

consultant Petra Mikkolainen, Lectura Consulting Oy

Senior Partner Olli Oosi, Owal Group

johtava asiantuntija, Pekka Pesonen, Business Finland

Hallituksen asiantuntijajäsenet:

apulaisosastopäällikkö  Riitta Oksanen, ulkoasianministeriö; asiantuntija Nuppu Rouhiainen, Business Finland; asiantuntija Katri Vataja, Strategia, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra; tutkija Anna Hiltunen, Helsingin yliopisto; johtava asiantuntija Janne Roininen, Suomen Arviointitutkimus Oy; toimitusjohtaja Kimmo Halme, 4front; erityisasiantuntija Kari I. Mattila, 4consilium