puheenjohtaja(at)sayfes.fi +358 50 357 7435

In Memoriam Johanna Nurmi

Johanna NurmiSuomalaisen arviointitoiminnan ja julkisen hallinnon rohkea uudistaja Johanna Nurmi on poissa.

Johanna menehtyi 4.12.2021 Helsingissä. Tasavallan presidentti oli juuri myöntänyt finanssineuvos Johanna Nurmelle itsenäisyyspäivänä luovutettavan Suomen Leijonan I luokan ritarimerkin tunnustuksena hänen työstään Suomen hyväksi.

Johanna Nurmi oli yksi Suomen Arviointiyhdistyksen perustajista, pitkäaikainen yhdistyksen sihteeri ja hallituksen jäsen. Vuosina 2015–2018 Nurmi toimi Suomen arviointiyhdistyksen puheenjohtajana. Tämän jälkeen hän jatkoi vaikuttamistyötä yhdistyksen aktiivisena asiantuntijajäsenenä. Johannan pitkäjänteisen ja arvokkaan työn tuloksena meillä on Suomessa korkeatasoinen, kansainvälisesti verkostoitunut ja yhteiskunnallisesti vaikuttava arviointiyhdistys.

Suomen Arviointiyhdistyksen jäsenet muistavat Johannan energisenä, ennakkoluulottomana ja rohkeana uudistajana. Hänellä oli poikkeuksellinen kyky saada ihmiset innostumaan ja toimimaan yhdessä suuremman päämäärän eteen. Johanna oli myös kriittinen ja syvällinen pohdiskelija.  Hän peräänkuulutti asioiden tietoperustaa ja tarkoituksenmukaisuutta ennen päätösten tekemistä. Tästä huolimatta hän oli loistava sovittelija ja kompromissien etsijä. Johanna ei koskaan tavoitellut omaa etuaan vaan teki pyyteettömästi työtä suomalaisen arviointiyhteisön eteen.

Me muistamme Johannaa kiitollisuudella ja lämmöllä sekä arvostamme suuresti hänen työtään suomalaisen arviointitoiminnan kehittämisessä.

Suomen Arviointiyhdistyksen hallitus