puheenjohtaja(at)sayfes.fi +358 50 357 7435

Arvioinnin aamukahvit Suomen kestävän kehityksen politiikan arvioinnista

Tervetuloa arvioinnin aamukahveille aiheesta Suomen kestävän kehityksen politiikan arviointi!

Tilaisuus pidetään 17.1.2019 klo 9-11 Tieteiden talolla (Kirkkokatu 8, Helsinki). Aamukahvitarjoilu alkaa 8:30 alkaen.

Ilmoittaudu tilaisuuteen täältä

Valtioneuvoston kanslia on osana VN TEA -toimintaa tilannut arvioinnin kestävän kehityksen politiikasta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomen Agenda2030:n toteutusta arvioidaan agendan hyväksymisen jälkeen.

Arviointiaamukahveilla esitellään ja keskustellaan POLKU2030-hanketta, joka on kehittävä arviointi Suomen kestävän kehityksen politiikasta ja muutospoluista. Hankkeen tulokset valmistuvat helmikuussa 2019.

POLKU2030-hankkeen päätavoitteina on 1) tuottaa riippumaton ja kokonaisvaltainen näkemys Suomen kestävän kehityksen politiikasta, erityisesti Suomen kansallisen politiikan, Agenda2030:n kansallisen toimeenpanon sekä Suomen ulkopolitiikan osalta ja 2) tuottaa konkreettisia suosituksia Suomen kestävän kehityksen politiikan jatkosuunnista (erilaiset aikajänteet ja kunnianhimon tasot huomioiden) sekä tavoista arvioida sitä. Hankkeessa syntyvää tietoa hyödynnetään muun muassa Suomen raportoidessa vuonna 2020 kansallisesta kestävän kehityksen työstä YK:n kestävän kehityksen foorumille, sekä päivitettäessä Agenda2030-toimintasuunnitelma vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen.

Hanketta esittelemässä ovat Satu Lähteenoja Demos Helsingistä ja Annukka Berg Suomen ympäristökeskuksesta.

Tilaisuuden järjestää Suomen Arviointiyhdistys (SAYFES) ry yhteistyössä arvioinnin toteuttajien Demos Helsingin ja Suomen ympäristökeskuksen kanssa.

Lisätietoja antaa tarvittaessa Petra Mikkolainen, SAYFESin sihteeri, petra.mikkolainen@lecturaconsulting.com