puheenjohtaja(at)sayfes.fi +358 50 357 7435

Arvin päivän palkinto Museoviraston arviointityölle, kunniamaininta koulutuksen arvioinnin työvälineelle

Suomen Arviointiyhdistys jakaa  neljännen kerran Arvin päivänä 31.8. palkinnon merkittävästä arviointiteosta. Ehdotuksia palkinnon saajaksi kerätään muun muassa Arviointiyhdistyksen jäseniltä.

Voitto Museovirastolle

Kuva: Museovirasto

Tänä vuonna meillä on ilo onnitella Museovirastoa ja siellä kehitettyä arviointimallia voitosta. Arviointimalliin pääsee tutustumaan Museoviraston sivuilla osoitteessa www.museoarviointi.fi. Voiton perusteluksi arviointiraati löysi paljon hyvää sanottavaa. Tässä perusteluja:

*   Museoviraston itse- ja vertaisarviointiin pohjautuvassa arviointimallissa on hyödynnetty taustalla laatujohtamisen järjestelmiä, mutta kehitetty niitä erityisesti museotyötä palvelevaksi ja puhuttelevaksi. Positiivista on myös tiedon avoimuus ja jakaminen museoiden kesken sekä vahva kehittämisorientaatio.

*   Mallin käyttäjälähtöisyys ja avoimuus sekä käytännössä osoitettu kiinnostus, myös kansainvälisesti, kertoo edelläkävijyydestä museokentällä. Arviointia hyödynnetään systemaattisesti osana kehittämistyötä kulttuurialan organisaatiossa.

*   Museoviraston arviointimalli kattaa runsaasti eri näkökulmia ja mm. muutostrendien tarkastelun ja analysoimisen oman toiminnan näkökulmasta. Arvioinnin kehittämisorientaatio vahvistaa museoiden yhteiskunnallista relevanssia ja vaikuttavuutta tulevaisuudessa.

*   Arviointimallia hyödynnetään, kehitetään ja levitetään edelleen Museoviraston käynnissä olevassa, EU-hankkeessa ‘Museums of Impact’. Tavoitteena on eurooppalaisessa yhteistyössä kehitettävän arviointiviitekehyksen skaalaus eri museoille.

Kunniamaininta koulutuksen arvioinnin työvälineelle

Arviointiraati halusi jakaa tänä vuonna lisäksi kunniamaininnan Najat Ouakrim-Soivion

Kuvassa Anne Rongas
Kuva: Henrik Forsgård

ja Anne Rongaksen kehittämälle uudenlaiselle koulutuksen arvioinnin työvälineelle.

Työväline tukee muun muassa korteilla ja suunnittelupohjilla käytännön arviointityötä kouluissa. Sovellus on käyttäjälähtöinen ja kohdistuu yhteiskunnan kannalta tärkeään aiheeseen.

Kuvassa Najat Ouakrim-Soivio
Kuva: Veikko Somerpuro

Merkitse palkitsemistilaisuus jo kalenteriin

Palkitsemme voittajat virallisesti 3.12.2020 järjestettävässä Arviointiyhdistyksen  tilaisuudessa. Olethan silloin juhlimassa kanssamme!

 

Tämän syksyn blogeissa saamme kuulla voittajilta vielä tarkemmin, mistä on kysymys.

 

SAYFES onnittelee lämpimästi palkittuja!