puheenjohtaja(at)sayfes.fi +358 50 357 7435

Metodipajassa pureuduttiin lainsäädännön jälkiarviointiin

Suomen Arviointiyhdistys järjesti 21.5.2021 metodipajan ”Lainsäädännön jälkiarvioinnin erityispiirteitä”.

Metodipajassa kuultiin tutkimusjohtaja Petri Uusikylän (Vaasan yliopisto) ja tutkimusjohtaja Kati Rantalan (Helsingin yliopisto) esitys juuri päättyyneen VNTEAS-hankkeen Lainsäädännön jälkiarviointi ja sen merkitys: nykytilan analyysistä kehittämisehdotuksiin keskeisiä tuloksia.

Esityksen lomassa parikymmentä osallistujaa keskusteli vilkkaasti pienryhmissä siitä, millä perusteella lainsäädännön jälkiarviointien kohteet tulisi valita sekä siitä, mitkä ovat lainsäädännön ennakkoarvioinnin ennakkovaatimukset sekä siitä, miten yhteiskunnan hiljaisten toimijoiden asema tulisi ottaa huomioon lakien jälkiarvioinnissa.

Metodipajan esitykset löytyvät yhtenä PDF-dokumenttina tästä linkistä: SAYFES metodipaja 26.5.2021 lainsäädännön jälkiarviointi.